17 Mart 2012 Cumartesi

Leonardo Da Vinci'nin Gizli Duvar Resmi

Leonardo Da Vinci'nin Florensa'da Vecchio Sarayı'nın duvarına resmettiği  "Anghiaria Savaşı" adlı eseri 400 yıl sonra bulundu.Eser ; aynı sarayda Giorgio Vasari tarafından resmedilen "Marciano Savaşı" adlı eserin bulunduğu duvarın arkasında ortaya çıktı.

San Diego Üniversitesi'nden sanat tarihçisi Maurizio Seracini eserin burada gizli olduğunu iddia ediyordu.Buna kanıt olarak Vasari'nin resmini yaptığı duvarda yazan "cerca trova"  ( Ararsan Bulursun) sözünü gösteriyordu.Yıllar sonra bu duvarın arkasına bakma izni alabilen Seracini ve ekibi tıpta kullanılan bir teknikle inceleme yaptılar.

Vasari'nin eseri üzerinde çok küçük delikler açıldı ve ucunda kamera bulunan teller deliklerden geçirildi.Tam tahmin ettikleri gibi Da Vinci'nin en önemli eserlerinden biri sayılan "Anghiaria Savaşı" tüm ihtişamıyla oradaydı.
Leonardo Da Vinci, boyası bittiği için eserini tamamlayamamış.Giorgio Vasari, Da Vinci'nin bu eserinin zarar görmemesi için önüne bir duvar inşa ettirmiş ve bunun üzerine kendi eserini resmetmiş. Seracini, bunun bir saygı belirtisi olduğunu savundu.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder